Fakkeltog for brødrene Tajik i Mosjøen.

Postet av Drevja IL - Fotball den 1. Des 2014F.v Sten Magne Hansen, Odd Eriksen, Per Drage, Tommy Gløsen, Einar Johnsen og Espen Isaksen gjør alt de kan for å unngå at brødrene Tajik blir sendt til Afghanistan.

Før helga ble det kjent at MIL-profilene Hamed og Hamid Tajik ble fengslet og blir sendt ut av landet. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og MIL har sammen med andre støttespillere tatt opp kampen på brødrenes vegne.

Brødrene Tajik fikk avslag på oppholdstillatelsen for andre gang i 2011, og MIL har aktivt jobbet med saken det siste halve året. Brødrene har afghanske foreldre, men har hele tiden hevdet at de er født og oppvokst i Iran der moren ennå bor. At de skal sendes til Afghanistan, et land de aldri har vært i eller kan språket til, er for Sten Magne Hansen helt uforståelig. Les artikkelen i Helgelendingen...

På tirsdag ettermiddag arrangerer MIL et fakkeltog i sentrum av Mosjøen til støtte for brødrene Tajik. Klubben håper flest mulig kan ta seg en pause i juleforberedelsene for å delta.

Alle i Drevja il oppfordres til å støtte opp om arrangementet "fakkeltog for Hamed og Hamid" tirsdag kl. 1800 fra Fru Haugans hotell.0 Kommentar

To dagers fotballfest.

Postet av Drevja IL - Fotball den 24. Aug 2014


Bilder. To dager med fotballkamper er tilbakelagt på Granmoen stadion. Det har fortonet seg som en todagers fotballfest med strålende vær og aktive barn. I overkant av 130 kamper har blitt spilt på Hiascup lørdag og søndag. Lørdag er forbeholdt de eldste deltakerne, og søndag de yngste. 

Arrangmentet bærer preg av å være godt innarbeidet og planlagt. Parkering, kampoppsett, registrering, salg, søppelhåndtering osv. fungerte knirkefritt, med unntak av mobilbaserte betalingsterminaler. Der svikter både Telenor og Netcom desverre. 

Desto mer gledelig er det at så mange lag fra andre kommuner deltar på Hiascup. Det gjør det enda viktigere å lage et godt arrangement der alle trives.

Som alle andre små idrettslag er også Drevja avhengig av noen ildsjeler som trekker i tråder og gjør det lettere for andre å innvolvere seg. Drevja il har mange slike som nok fortjener mer ros en de ville hatt godt av.

Ros fortjener også de som stilte opp i helga for å dømme alle kampene. 

Da gjenstår egentlig bare å sette opp neste års komité. Neste års Hiascup blir minst like bra. Det er sikkert som banken. Da har i tillegg Telenor fått et år på å oppgradere mobildatanettet. Da har vi nok 5G i Drevja..minst.0 Kommentar

Hiascup lørdag

Postet av Drevja IL - Fotball den 24. Aug 2014

Finalevinner Olderskog
Bilder. Olderskogjentene (13 år) på premiepallen som finalevinnere. I smågutteklassen vant Mosjøen.

Lørdagens Hiascup ble tilgodesett med godt vær og gode fotballprestasjoner gjennom hele lørdagen. Speaker Per Dyrhaug loset alle deltakere trygt gjennom alle kamper med presis og korrekt informasjon over høytaleranlegget. Årets Komité hadde som vanlig gjort en strålende forhåndsjobb som sørget for at lørdagens arrangement gikk stort sett knirkefritt. 

Ute på kunstgresset var underholdningsverdien høy, og inneholdt alle faktorer som kreves: glede, jubel, frustrasjon, sinne, enkeltprestasjoner og lagprestasjoner.

I jenteklassen stakk Olderskog av med finaleseieren. De slo Mosjøens lag 2-0 etter 27 spennende minutter.

I småguttefinalen tapte Olderskog knepent 3-2 for Mosjøens småguttelag. Finalen ble en thriller der det sto 2-2 til det bare var 3 minutter igjen av kampen. 

Drevja il ønsker å takke idrettslinja ved Mvg som stilte opp med dommere. En viktig faktor som hever standarden på arrangmentet.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline